DUYURULAR

19.09.2024

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bahri Turgut’un 29. Kuruluş Yıl Dönümü Mesajı

Değerli Meslektaşlarım, 

Kıymetli Üyelerimiz, 

İç Denetim Mesleğine Gönül Vermiş Değerli Paydaşlarımız,

Bugün, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE)’nün 29. kuruluş yıl dönümünü, büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Bu uzun yolculuk; iç denetim mesleğinin ülkemizdeki gelişimi adına attığımız her adımın, gösterdiğimiz çabanın ve paylaştığımız vizyonun bir yansımasıdır. Bugün bulunduğumuz noktadan geçmişe baktığımızda, mesleğimizin değerini ve etkisini güçlendiren çalışmalarımızla büyüdüğümüzü, geliştiğimizi görüyor ve bununla gurur duyuyoruz. Geleceğe baktığımızda ise daha sağlam adımlarla ilerleyebildiğimizi görüp yeni işler başarma isteğiyle ve umutla doluyoruz.

TİDE olarak 29 yıldır, iç denetim mesleğini en ileriye taşımak ve uluslararası standartlarda bir anlayışla geliştirmek için çalıştık. Bu süreçte yenilikçi adımlar atarak, mesleğimizin stratejik önemini iş dünyasına kazandırdık. Bu misyonu taşırken, iç denetimde etik, güven ve şeffaflık gibi temel değerleri merkeze aldık. Bugün ise hem ulusal hem de uluslararası platformlarda saygınlığımızı artıran bir noktadayız. 

İstikrarlı bir şekilde artarak süren bu başarımız, siz değerli meslektaşlarımızın her biriyle birlikte attığımız adımların ve özverili çalışmaların bir sonucudur. Bu vesileyle TİDE’nin kurulduğu günden günümüze kadar olan serüveninin kısa film ve kitap ile perçinleneceği kurum tarihi projemiz olan TİDE Bellek çalışmasına başladığımızın da müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Söz konusu projeyi önümüzdeki yıl, 30. Kuruluş Yıl Dönümü etkinliklerimiz kapsamında tamamlamayı hedeflemekteyiz.

Günümüzde mesleğimiz, geçmişe bakıp güvence verme şeklindeki doğal rolünün çok ötesine geçerek geleceğe dönük riskleri de öngören ve paydaşlara danışmanlık hizmeti veren bir fonksiyon haline dönüşmüştür. Bu dönüşümün verdiği heyecan ve ilhamla, 16-17 Ekim 2024 tarihinde düzenleyeceğimiz Uluslararası 28. Türkiye İç Denetim Kongresinin temasını “Adının Ötesinde: Yeni Nesil Denetim” olarak belirlediğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyorum.

Bu özel günde, enstitümüzün kuruluşundan bugünlere gelmesinde katkıları bulunan tüm üyelerimize ve emek veren meslektaşlarımıza en derin teşekkürlerimi sunuyorum. 

Nice başarılı yıllara birlikte ulaşma dileğiyle!

Sevgi ve saygılarımla,

Osman Bahri Turgut

Türkiye İç Denetim Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı

İstanbul, 19 Eylül 2024